Nasjonalballetten UNG

Nasjonalballetten UNG er talentsatsingen til Nasjonalballetten ved Den Norske Opera & Ballett (DNOB), og skal bidra til utvikling og rekruttering av unge dansere på elitenivå.

Nasjonalballetten UNG ble lansert 15. juni 2015, og består av en grunnstamme på 12 unge talenter mellom 17 og 23 år. Målsettingen er å samle noen av de beste unge danserne i Norge og i verden under Operaens tak, hvor de får utvikle sitt kunstneriske talent og bygge grunnlaget for en karriere. 

Kompaniet ledes av danser og koreograf Kaloyan Boyadjiev, og hver danser har en personlig mentor fra Nasjonalballetten. Kompaniet danset sin første forestilling våren 2016. Forestillingen ble nominert til Kritikerprisen samme år. I tillegg til egne forestillinger og turnévirksomhet medvirker kompaniet i Nasjonalballettens produksjoner.

En høy andel av danserne har etter sitt opphold i UNG fått kontrakter med Nasjonalballetten eller andre, internasjonale dansekompanier. 

Nasjonalballetten UNG er en flerårig satsing i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse, Norsk Tipping og Scatec. Prosjektet kan vise til gode resultater og er derfor videreført og sikret finansiering frem til 2020.

Private bidragsytere
• Sparebankstiftelsen DNB
• Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse
• Statkraft
• Scatec
• Norsk Tipping

For mer informasjon, kontakt Helle Sørbye Larsen.

Foto: Erik Berg

Info
Sjanger Dans
Område Hele Norge
Vedtatt 2015
Periode 2015–2020
Finansiering
Talent Norges tildeling 9 millioner NOK
Private bidragsytere 15,2 millioner NOK
Total støtte 24,2 millioner NOK
17. september 2019

Tåspiss-rehab og hiphop: Danserens beste øvingstips!

Ifølge ArtEx-deltaker Nora Elise Augustinius er det alltid en god idé for en ballettdanser å danse andre stilarter, som for eksempel hiphop.

Tåspiss-rehab og hiphop: Danserens beste øvingstips!
18. september 2019

Sammen er vi mindre alene!

Danserne Kristine Berget, Ingvild Marstein Olsen, Frida Vorgaard og Minda Marie Kalfoss er deltagere i TILT Grow 2019, talentsatningsprogrammet til Panta Rei Danseteater.

Sammen er vi mindre alene!
09. september 2019

Strålende resultater for Valdres Sommerballettalenter

Under International Dance Competition Hellas oppnådde de 18 tilreisende ballettalentene fantastiske resultater.

Strålende resultater for Valdres Sommerballettalenter