Festspillene i Bergen LIVE 1. juni 2020 kl. 19.30: Amalie Stalheim & Christian Ihle Hadland

01.06.2020 / Cresencdo-cellist Amalie Stalheim og Christian Ihle byr på en rikholdig recital fra vakre Lysøen.

Cellist Amalie Stalheim er blant de unge musikerne i mentorprogrammet Crescendo, og har vunnet flere internasjonale priser. Juryen som kåret henne til vinner av Sveriges store klassiske musikkonkurranse, Solistpriset 2018, uttalte at «hennes tekniske briljans går hånd i hånd med respons og personlig uttrykk, og vi håper hun vil forherlige verdens konsertsaler i mange år fremover og inspirere nye generasjoner av unge musikere.»

Christian Ihle Hadland underviser i klaver ved Unge Talenter og Høyskolen Barratt Due, og har etablert seg internasjonalt som solist, soloartist og kammermusiker. Dette har ledet han til store scener både nasjonalt og internasjonalt, deriblant utdelingen av Nobels Fredspris i 2006 da han spilte soloklaver og akkompagnerte sopranen Renée Fleming. Ihle Hadland har et bredt repertoar, hvor det klassisk-romantiske står han nærmest.

Sammen spiller de to et vakkert program med melankolske overtoner bestående av Schumann, Debussy, Prokofjev og Bull.

Medvirkende: Amalie Stalheim (cello) og Christian Ihle Hadland (piano)

Crescendo er et mentorprogram for unge klassiske musikere i regi av Talent Norge, Festspillene i Bergen, Barratt Due musikkinstitutt og Oslo-Filharmonien. Private bidragsytere er Sparebankstiftelsen DNB, Trond Mohn samt Bettina Ford Jebsen og Hans Peter Jebsen.
Crescendo-konsertene der unge norske talenter møter internasjonale stjerner har i flere år gledet og imponert publikum. I år deltar talentene i en rekke konserter og solo-opptredener gjennom hele de digitale Festspillene i Bergen.

Verksliste:

Robert Schumann (1810–1856)
3 Fantasiestücke 3 Fantasistykker, op. 73

1. Zart und mit Ausdruck
2. Lebhaft leicht 
3. Rasch und mit Feuer

Claude Debussy (1862–1918)
Cellosonate, L 135

1. Prologue
2. Sérénade
3. Finale 

Sergej Prokofjev (1891–1953)
Cellosonate i C-dur, op. 119
1. Andante Grave
2. Moderato
3. Allegro, ma non troppo 

Ole Bull (1810–1880)
Sæterjentens søndag

Camerata Bergen - Festspillene i Bergen

Camerata Bergen med Sonoko Miriam Welde - Festspillene i Bergen

Camerata Bergen - Festspillene i Bergen
20. november 2020

En million nei – og ett rungende ja!

Pianist og mentor i flere av Talent Norges satsinger, Leif Ove Andsnes, om viktigheten av gode rollemodeller og nødvendigheten av å bygge opp en yngre generasjon som er interessert i sitt publikum.

En million nei – og ett rungende ja!
16. oktober 2020

Ung Filharmoni høsten 2020

Nå kan du se filmen fra Ung Filharmonis høstsamling i anderledesåret 2020! Talentene jobbet med Sjostakovitsj Festivalouverture & Stravinskij Ildfuglen.

Ung Filharmoni høsten 2020