Festspillene i Bergen LIVE 22. mai 2020 kl. 19.00: Dirigentforum m/BFO & Edward Gardner

22.05.2020 / Bli med når Bergen Filharmoniske Orkesters sjefdirigent Edward Gardner holder mesterklasse for de unge dirigentene Daniel Reith og Aage R. Meyer i Dirigentløftets eliteprogram!

Hva skal til for å lede et orkester? Veien frem mot en profesjonell karriere som dirigent er lang, og krever gode mentorer.

Dirigentforum er en del av eliteprogrammet til Dirigentløftet, en helhetlig og langsiktig satsing for å styrke Norge som dirigentnasjon. Sammen med alle landets profesjonelle symfoniorkestre, Festspillene i Bergen og en rekke andre støttespillere, skal satsingen dyrke kompetanse og gi økte karrieremuligheter for Norges dirigenter. Talentprogrammet ledes av Talent Norge og gir unike muligheter gjennom blant annet mesterklasser med internasjonale og nasjonale mentorer. Praksisorkesterprogrammet Dirigentforum er rettet mot musikere eller dirigentstudenter som er i utvikling og som allerede kan vise til et høyt dirigentfaglig nivå og kunstnerisk potensiale.

Under Festspillene i Bergen 2020 gir Bergen Filharmoniske Orkesters sjefdirigent, Edward Gardner, en mesterklasse for de unge dirigentene Daniel Reith og Aage R. Meyer. Resultatet kan du høre på denne konserten, der de to vil bytte på å lede Bergen Filharmoniske Orkester i et program med fokus på orkesterlitteraturens kjernerepertoar.

Daniel Reith (deltaker i Opptakt)
Daniel Reith studerer master i dirigering ved Norges musikkhøgskole under Prof. Ole Kristian Ruud. Tidligere har han studert piano i Freiburg og Oslo, musikkteori i Freiburg og dirigering i Frankfurt. Han har gjort seg bemerket som en sterk pianist og kammermusikkspiller, både gjennom konserter og konkurranser, og er tildelt flere stipender i Tyskland. Han har arbeidet med en rekke orkestre i Tyskland og Norge, som Hamburg Philharmonic, Neubrandenburg Philharmonic, Bergen Filharmoniske Orkester og Stavanger Symfoniorkester. I tillegg til å være deltaker i Dirigentforum vant han Dirigentløftets lanseringsprogram Opptakt for perioden 2020-2022

Aage Richard Meyer (deltaker i Dirigentforum)
Aage Richard Meyer, studerer sin mastergrad i dirigering ved Universitet i Stavanger med Peter Ettrup Larsen og har tidligere studert på Norges Musikkhøgskole i Oslo og Den Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har deltatt på flere mesterklasser hvor han har dirigert ensembler som Moraviske Filharmonien, Trondheim Symfoniorkester, Stavanger Symfoniorkester, Kongelig Norske Marinen Musikkorps, Sjøforsvaret Musikkorps, og Luftforsvarets Musikkorps. Han har studert under Lærere som Ole Kristian Ruud, Sigmund Thorp, og Trond Korsgård og fått undervisning av dirigenter som Mark Stringer, Vasily Petrenko, Juanjo Mena, Alim Shakh, Antonino Fogliani og Atso Almila. I fjor høst vant Aage Richard en prøvedirigering i Bergen Filharmoniske Orkester, og blir assistentdirigent for Edward Gardner.

MEDVIRKENDE
Bergen Filharmoniske Orkester
Edward Gardner Mentor
Daniel Reith Dirigent
Aage R. Meyer Dirigent

PRODUSERT AV
​Prosjektet er en samproduksjon mellom Festspillene i Bergen og Talent Norge.

MUSIKK AV
Sibelius
Copland
Britten
Beethoven​

VERK
AARON COPLAND (1900-1990)
Appalachian Spring

​JEAN SIBELIUS (1865-1957)
Fiolinkonsert, op. 47

LUDWIG VAN BEETHOVEN (1770-1827)
Symfoni nr. 1, op. 21

Camerata Bergen - Festspillene i Bergen

Camerata Bergen med Sonoko Miriam Welde - Festspillene i Bergen

Camerata Bergen - Festspillene i Bergen
20. november 2020

En million nei – og ett rungende ja!

Pianist og mentor i flere av Talent Norges satsinger, Leif Ove Andsnes, om viktigheten av gode rollemodeller og nødvendigheten av å bygge opp en yngre generasjon som er interessert i sitt publikum.

En million nei – og ett rungende ja!
16. oktober 2020

Ung Filharmoni høsten 2020

Nå kan du se filmen fra Ung Filharmonis høstsamling i anderledesåret 2020! Talentene jobbet med Sjostakovitsj Festivalouverture & Stravinskij Ildfuglen.

Ung Filharmoni høsten 2020