Festspillene i Bergen LIVE 28. mai 2020 kl. 19.30: August Schieldrop & Natallia Papova

28.05.2020 / Crescendo-tubaist August Scieldrop gir en helt egen konsert sammen med Natallia Papova og en Bergensk messingkvintett.

Den unge tubaisten August Schieldrop har på kort tid nådd viktige milepæler i sin musikalske karriere. I mai ble han den første blåseren som har blitt tatt opp som deltaker i mentorprogrammet Crescendo. Under Ungdommens musikkmesterskap i januar ble han kåret som årets musiker på Norges Musikkhøgskole. Premien er et prestisjefylt solistoppdrag med KORK.

I Troldsalen spiller Schieldrop sammen med pianisten Natallia Papova. Duoen har tidligere i vår opptrådt sammen på Nordic Wind Festival 2020: Digitalfestival, som er et nordisk musikerinitiativ for å promotere blåsemusikk. Natallia Papova har bakgrunn fra Barratt Due musikkinstitutt som akkompagnatør, og er vinner av førsteprisen i pianokonkurransen på Musikkakademiet i Minsk (2003).

På programmet står verk av Schumann, Telemann og Bach, og det siste verket, Capriccio de camera av den svenske komponisten Christer Danielsson, fremføres av Schieldrop og en messingkvartett.

Medvirkende: August Schieldrop (tuba), Natallia Papova (piano), Torstein Tømmermo Holmås (trompet), Tina Sofie Brækkan (trompet) og Yngve Abelvik (horn).

Crescendo er et mentorprogram for unge klassiske musikere i regi av Talent Norge, Festspillene i Bergen, Barratt Due musikkinstitutt og Oslo-Filharmonien. Private bidragsytere er Sparebankstiftelsen DNB, Trond Mohn samt Bettina Ford Jebsen og Hans Peter Jebsen.

Crescendo-konsertene der unge norske talenter møter internasjonale stjerner har i flere år gledet og imponert publikum. I år deltar talentene i en rekke konserter og solo-opptredener gjennom hele de digitale Festspillene i Bergen.

Verksliste:

Robert Schumann (1810–1856)
Adagio og Allegro, op. 70

Paul Hindemith (1895–1963)
Fra Tubasonate
1. Allegro Pesante

Georg Philipp Telemann (1681–1767)
Fra fagottsonate i f-moll, TWV 41:F1
1. Triste
4. Vivace

Johann Sebastian Bach (1685–1750)
Fra Partita i a-moll for solofløyte, BWV 1013
1. Allemande

Christer Danielsson (1942–89)
Capriccio de camera for tuba og messingkvintett

Camerata Bergen - Festspillene i Bergen

Camerata Bergen med Sonoko Miriam Welde - Festspillene i Bergen

Camerata Bergen - Festspillene i Bergen
20. november 2020

En million nei – og ett rungende ja!

Pianist og mentor i flere av Talent Norges satsinger, Leif Ove Andsnes, om viktigheten av gode rollemodeller og nødvendigheten av å bygge opp en yngre generasjon som er interessert i sitt publikum.

En million nei – og ett rungende ja!
16. oktober 2020

Ung Filharmoni høsten 2020

Nå kan du se filmen fra Ung Filharmonis høstsamling i anderledesåret 2020! Talentene jobbet med Sjostakovitsj Festivalouverture & Stravinskij Ildfuglen.

Ung Filharmoni høsten 2020