TN Talks: Kunst, risiko og mot

22.01.2021 / Høre Ingrid Bolsø Berdal samtale med Finn Skårderud om mentorrollen og begrepene kunst, risiko og mot.

 

Hvordan stole på sin egen resonanskasse som menneske og skapende kunstner? Hva skjer når ens selvfølelse er knyttet tett opp til ens identiteten som kunstner? Hvordan ha tillit til sin indre elv av inspirasjon og skaperkraft? Hvordan slippe jazzen løs og gjøre nysgjerrighet «great again»? Hva er en mentor? En «master mind» som skal løse gåter og lede fra villfarelse? En trener og coach, en veileder eller en storebror?

Bli med skuespiller og mentor i Talent Norge Ingrid Bolsø Berdal og psykiater Finn Skårderud i et dypdykk i mentorrollen og hva det er å være et skapende menneske, om begrepene kunst, risiko og mot, om å sette noe på spill, om genigale bøller versus trygge rom, jazz versus hornmusikk.

 

Ingrid Bolsø Berdal er mentor i Talent Norge. Hun har studert musikk ved Institutt for musikk ved NTNU, er utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøgskole (KHiO) og er kjent fra en rekke teater- og filmproduksjoner. Hun har vunnet Heddapris og Amanda for sine arbeider og har jobbet på internasjonale storproduksjoner som filmene «Hercules» og «Hansel&Gretel: Witch Hunters» og HBOs kritikerroste tv-serie «Westworld».

Finn Skårderud er psykiater, forfatter og professor. Skårderud er stifter av Villa Sult, Institutt for spiseforstyrrelser, et senter for behandling, undervisning, forskning og kulturformidling. Han er også medstifter av den danske søsterorganisasjonen SULT-akademiet. Skårderud driver egen psykoterapeutisk praksis i Oslo, arbeider som psykiater for Olympiatoppen og er opptatt av å formidle fag gjennom sin virksomhet som faglitterær forfatter, skribent og formidler. Han har publisert mer enn tjue bøker og mer enn ett hundre og femti bokkapitler.

 

12. oktober 2020

ArtEx fagsamling om kunst i kontekst med Jan Jönson

I enmannsforestillingen «Stunder av värklighet» forteller Jan Jönsson om oppførelsen av «Mens vi venter på Godot» fra det beryktede San Quentin- fengselet i California.

ArtEx fagsamling om kunst i kontekst med Jan Jönson
27. januar 2021

Om å gi liv til menneskene du møter: En samtale mellom Finn Skårderud og Ingrid Bolsø Berdal

Få en smakebit på den inspirerende samtalen mellom skuespiller Ingrid Bolsø Berdal og psykiater Finn Skårderud om mentorrollen, risiko, lek – og livet.

Om å gi liv til menneskene du møter: En samtale mellom Finn Skårderud og Ingrid Bolsø Berdal
17. desember 2020

Julekort fra Talent Norge: Vi gjør oss internasjonalt bemerket

Eksklusivt besøk av MK2 og Le Bureau-skuespiller Mathieu Kassovitz, karrieresamtaler med Harrison Parrott og tett coaching – dette er blant årets høydepunkter for våre ArtEx-talenter i 2020.

Julekort fra Talent Norge: Vi gjør oss internasjonalt bemerket