Synnøve Brøndbo Plassen - Musiker

Alder: 25 år

Bosted: Oslo

Kunstfelt: Musikk/folkemusikk

Program: Hilmartalentet

 

Hvor lenge har du holdt på med musikk?

Jeg har drevet med musikk helt siden jeg var liten. Det var en stor del av hverdagen og oppveksten i Folldal.

Hvordan startet det?

Jeg vet det finnes opptak av meg når jeg er ca. 3 år der jeg synger barnesanger/småstubber som jeg fikk lære av mine foreldre. Det var vel en slags start.

Hva ønsker du å oppnå med musikk?

Jeg vil få utløp for en kreativitet som man går og bærer på. Jeg vil uttrykke følelser gjennom både tradisjonell og ny musikk. I tillegg vil jeg bruke tradisjonsmusikken og gjøre den levende sånn at musikken lever videre og utvikler seg.

Hva liker du med programmet du er en del av?

Jeg likte veldig godt at det ga rom for å holde på med det man vil med veiledning fra mentoren sin. Jeg fikk muligheten til å skrive og spille masse ny musikk, samtidig som tradisjonsmusikken også var en del av opplegget.

Hva inspirerer deg?

Det kan være alt fra gamle kilder og nåtidens musikere. Jeg liker musikere som går egne veier, og musikere som har et godt håndverk på instrumentet sitt eller i sangen sin.

Hvordan motiverer du deg selv?

Hvis jeg møter litt motstand i motivasjon synes jeg det er fint å vende blikket tilbake til det håndfaste i musikken. Da hører jeg gjerne på arkivopptak eller studerer notenedtegninger. Det å sitte og lytte etter detaljer gjør at jeg får gnisten tilbake. Man får et slags blikk tilbake i tid, som gjør at man glemmer dagens forhastede samfunn, og kan holde fokuset på det jeg synes er viktig, nemlig musikken og alt den inneholder.

Hva er din beste kunstopplevelse?

Hmmm, det er veldig mye å ta av! Jeg synes det var skikkelig kult å oppleve to veldig forskjellige konserter med barokksolistene under Osafestivalen 2021. Det var lekenhet, humor og dyktige musikere i en herlig kombinasjon med fantastisk musikk. Det satt i kroppen i lang tid etterpå.

Hvem er ditt kunstneriske forbilde?

Jeg ser veldig opp til blant annet Øyonn Groven Myhren, Unni Løvlid og Berit Opheim!

Hva legger du i ordet talent?

Et ganske vanskelig ord vil jeg si. Det kan være så mangt, og det er veldig relativt. Jeg liker å tro at alle har talent til en viss grad, men for noen klaffer det bra med tid, sted, muligheter og lyst.

Hva holder du på med nå for tiden?

Nå går jeg 1. året på master på Norges musikkhøgskole, så det går med mye tid til det. Ellers så er det en del spilleoppdrag fremover i forbindelse med plateutgivelsen min, Hjemve. Denne våren har det også vært en del orkester og ensemble-prosjekter. Det er veldig spennende og lærerikt.

Les mer om programmet Hilmartalentet her.

Foto: Zosha Warpeha

Relatert

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen lanserer en helhetlig satsing for sangere i Norge og Norden som springer ut av den mangeårige satsing på stryk og blås.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers