Fra PopUp til MUNCH-scenen.

12.12.2022 / Nina Ugland, Peder Niilas Tårnesvik og Hilja Løvik er alle deltagere i talentprogrammet PopUp. Kommende mandag står de på scenen for å dele erfaringer på fagsamlingen i regi av Talent Norge på MUNCH. Tema er Prestasjon, risiko og mot.

Nina Ugland håper hennes musikalske univers kan være en inspirasjon for jenter som ønsker å utforske musikkproduksjon.  

Selv drømmer sørlandsjenta om å bli en av Norges beste musikkprodusenter. For tiden jobber Nina med egenproduserte kommende utgivelser innen elektronikasjangeren. Gjennom prosjektet NINV håper hun å formidle sitt musikalske univers til lyttere som trenger det. Selv plasserer hun musikken sin i landskapet «drømmende elektronisk pop, med flytende synther og til tider kontrasterende og harde elementer». 

Peder Niilas Tårnesvik utforsker sin samiske identitet gjennom musikken, og har blitt beskrevet som en av de mest interessante kunstnerne innen elektronika-sjangeren. 

Å vinne Spellemannsprisen for sitt første album er en fjern drøm for de fleste. Men det var akkurat det som skjedde med Niilas i fjor. På fagsamlingen mandag 12. desember kan du få et nært innblikk i den samiske bergenserens musikalske reise. 

For Hilja Løvvik er klimaaktivismen en viktig del av musikken.  

I mai i år lenket Hilja seg fast til en gravemaskin, i protest mot dumpingen av gruveavfall i Førdefjorden. Sammen med flere titalls andre demonstranter fra Natur og Ungdom ble hun til slutt båret vekk av politiet 

En uke etterpå ga hun ut låta «Fjorden er ikke vår», og Hilja håper utgivelsen kan være med i kampen for en ren Førdefjord. På fagsamlingen vil Hilja fortelle mer om hvordan hun forsøker å balansere musikalske drømmer med å vokse opp i en verden i krise. 

Se her for mer informasjon om fagsamlingen.

 

Om PopUp: 

PopUp er et ettårig program innen rytmisk musikk. Programmet gir fem ambisiøse aktører i alderen 18-25 mentorveiledning og karriereutviklende aktiviteter.  Les mer om PopUp her.

 

Foto: Trygve Gerhard Hanssen

På bildet: Nina Ugland

 

26. april 2023

Med en sterk faggruppe, ser PopUp etter talenter med store ambisjoner!

Talentprogrammet PopUp! hjelper 5 ambisiøse musikk talenter - både band og enkeltpersoner - til å ta det neste steget inn i musikk-karrieren.

Med en sterk faggruppe, ser PopUp etter talenter med store ambisjoner!
28. april 2023

PopUp 2023! – Talent Norge viderefører satsning innen rytmisk musikk! 

Søk PopUp 2023! Talent Norge søker 5 ambisiøse aktører i alderen 18 til 25, som innehar et høyt kunstnerisk nivå, til «PopUp» - et 1-årig program innenfor feltet rytmisk musikk. Både band og enkel

PopUp 2023! – Talent Norge viderefører satsning innen rytmisk musikk!
27. juni 2022

Peder Niilas Tårnesvik - Musiker

"Det å starte med musikk og produksjon ble som et kreativt sort hull for meg, og jeg falt hodet først, langt langt inn. Det fylte et tomrom, med uendelig takhøyde for nivå, interesse og utfolding."

Peder Niilas Tårnesvik - Musiker