Med en sterk faggruppe, ser PopUp etter talenter med store ambisjoner!

16.05.2023 / Talentprogrammet PopUp! hjelper 5 ambisiøse musikk-talenter - både band og enkeltpersoner - til å ta det neste steget inn i karrieren.

Talentprogrammet PopUp er et talentprogram innen rytmisk musikk. Programmet gir støtte og utviklingsmuligheter til 5 talenter som sikter høyt - enten band eller enkeltpersoner. Utvelgelsen av årets 5 talenter bestemmes av en sterk faggruppe, med prosjektleder Øystein Skar i spissen. 

Søk PopUp

 

En sterk faggruppe

Skar har de siste 15 årene virket som pianist, artist, komponist og produsent. Han har turnert over hele verden en rekke ganger, med omfattende turnevirksomhet i mer enn 52 land. Øystein medvirket i bandet Highasakite fra 2011 til 2016, og er for tiden aktuell med bandet LÖV, og soloprosjektet SkarWorX. Han har komponert musikk til flere utgivelser, teater og danseforestillinger, samt nasjonale og internasjonale TV-serier.

Med seg til utvelgelsen av årets deltakere har han samlet flere sterke og anerkjente artister til PopUps faggruppe: 

 

Nasra Omar

Nasra Omar er trommeslager og perkusjonist Bosatt i Tromsø, som har studert klassisk slagverk og perkusjon på Musikkonservatoriet i Tromsø, og på det Kongelige danske musikkonservatoriet i Århus. Nasra er født I Somalia,1979 og vokst opp i Kenya før hun kom til Harstad sammen med sine to søsken og mor. Trommingen startet Nasra med fra barndommen av, da hun tidlig begynte å holde takta mens bestemoren sang somaliske folketoner og danser. 

Som musiker har Nasra medvirket på flere innspillinger, og turnert med artister som Bugge Wesseltoft, Mari Boine, Vokal Nord og Sizzle. Mangfoldet til Nasra manifesterer seg innen Samtid og Elektronika selv om mye av bakgrunnen hennes kommer fra world music og jazz / improvisasjon. 

Hun er leder for fagutvalget for musikk, i Norsk kulturråd. I tillegg sitter hun i styret til Music Norway, Melafestivalen og er vara medlem i Victoria Jazzscene. 

Nasra er også en av stifterne bak Tromsø World Festival og fast trommeslager i elektronikaprosjektet UGRESS. 

 

Anja Eline Skybakmoen

Anja Eline Skybakmoen er vokalist, komponist, tekstforfatter og arrangør med mastergrad fra Norges Musikkhøgskole i jazz- og improvisert musikk.  Anja har stått på scenen med eget materiale og band på prestisjetunge festivaler i en årrekke, blant annet på Trondheim Jazzfestival, Molde Internasjonale Jazzfestival og Trondheim Calling. 

Det kritikerroste debutalbumet "We're the houses" ble utgitt i 2014, og oppfølgeren” Echo” kom høsten 2015. Hun fikk samme høst stor oppmerksomhet fra kritikere og presse i forbindelse med sin versjon av Raga Rockers «Noen å hate” og vinteren 2019 utga hun sitt tredje soloalbum «By love». De siste årene har Anja skrevet ny musikk og fordypet seg i materialet til den iranske artisten Googoosh. Dette har resultert i et prosjekt som skal utgis på plate i 2023/2024. Med seg i prosjektet har hun Helge Lien, Håkon Aase, Aleksander Sjølie og Jonas Barsten. De siste fem årene har Anja vært med å etablere og bygge opp kunstprosjektet Fargespill i Oslo, og har de siste 3 årene også vært musikalsk ansvarlig i prosjektet. Hun er fast medlem i vokalgruppen Pitsj, og tidligere medlem i folkemusikktrioen Eplemøya Songlag.

I 2011 mottok hun Geir Digernes Minnepris fra Julejazzen i Trondheim og Sparebank 1 SMN. Under Moldejazz 2012 fikk hun tildelt festivalens egen talentpris.

 

Jakop Janssønn

Jakop Janssønn er komponist og slagverker oppvokst i Tromsø. Utdannet i utøvende jazz med videreutdanning i komposisjon fra Norges Musikkhøgskole.

Jakop Janssønn ansees å være
en av de mest etterspurte unge slagverkene i sin generasjo,n og regnes å
være en av de sentrale stemmene innenfor det fremadstormende, unge samiske
musikkmiljøet. Jakop Janssønn fikk spellemannsprisen i 2019 og 2021, med Marja Mortensson og Daniel
Herskedal, for henholdsvis Mojhtestasse og
Raajroe. Han har tidligere også fått Gullsekken i 2020 fra Kulturtanken, og vært årets
unge festspillkunstner ved Festspillene i Nord-Norge. Han har skrevet musikk til flere filmer og serier og en rekke større bestillingsverk med blant andre
Kringkastingsorkesteret, Arktisk Filharmoni, Vokal Nord og Min-Ensemblet. For tiden har Janssønn nettopp begynt på et
PhD-arbeid med tittelen Samiske Rytmer.

 

Like Muligheter

PopUp er et samarbeidsprosjekt mellom Talent Norge og Norsk Tipping og inngår i det større samfunnsprosjektet "Like Muligheter" mellom Talent Norge, Norsk Tipping, Olympiatoppen og Sparebankstiftelsen DNB. "Like Muligheter" er et ambisiøst felles prosjekt for å styrke inkludering og mangfold i norsk toppidrett og kultur. Målet er at ledere, talentutviklere og talenter både får og skaper like muligheter for alle.

 

Vil du søke PopUp? Les mer om hvordan du kan søke her eller ta kontakt med Øystein på epost: oystein.skar@talentnorge.no. Søknadsfrist er 1. juni 2023.

Les intervju med prosjektleder Øystein Skar her.

 

Foto: 1. Mats Bakken, 2. Mari Hildung, 3. Leikny Havik Skjærseth, 4. Knut Åserud.

 

28. april 2023

PopUp 2023! – Talent Norge viderefører satsning innen rytmisk musikk! 

Søk PopUp 2023! Talent Norge søker 5 ambisiøse aktører i alderen 18 til 25, som innehar et høyt kunstnerisk nivå, til «PopUp» - et 1-årig program innenfor feltet rytmisk musikk. Både band og enkel

PopUp 2023! – Talent Norge viderefører satsning innen rytmisk musikk!
09. desember 2022

Fra PopUp til MUNCH-scenen.

Nina Ugland, Peder Niilas Tårnesvik og Hilja Løvik er alle deltagere i talentprogrammet PopUp. Kommende mandag står de på scenen for å dele erfaringer på fagsamlingen i regi av Talent Norge på MUNCH.

Fra PopUp til MUNCH-scenen.
27. juni 2022

Peder Niilas Tårnesvik - Musiker

"Det å starte med musikk og produksjon ble som et kreativt sort hull for meg, og jeg falt hodet først, langt langt inn. Det fylte et tomrom, med uendelig takhøyde for nivå, interesse og utfolding."

Peder Niilas Tårnesvik - Musiker