Nyheter fra våre samarbeidspartnere

03.04.2020 / Norsk kulturbransje er hardt påvirket av den pågående koronakrisen, og Talent Norge er i dialog med våre satsinger om hvordan vi best skal adressere de mange utfordringene de nå møter. Samtidig er vi i løpende samtaler med våre private samarbeidspartnere og alle viser stor forståelse for situasjonen som har oppstått. Vi møter stor vilje og fleksibilitet for å finne gode løsninger både på kort og lang sikt.

– Mange av våre private bidragsytere har allerede bekreftet videre støtte. Vi er stolte av å arbeide sammen med så solide samarbeidspartnere, sier Mediaas Jørstad.

Parallelt med dette arbeidet lanserer mange av våre samarbeidspartnere andre gode løsninger på problemene som har oppstått. Og her er det mange gode nyheter i en ellers vanskelig situasjon for hele bransjen. Vi har samlet noen av initiativene våre samarbeidspartnere har satt i gang:

SPAREBANKSTIFTELSEN DNB
Én av våre eiere og sentrale samarbeidspartnere, Sparebankstiftelsen DNB, medgir at de fortsatt støtter avlyste tiltak.

"På grunn av koronasituasjonen har noen av dere dessverre måttet avlyse tiltak som dere har fått støtte til, og lurer på om utgiftene fortsatt dekkes av tildelingen fra oss. Det gjør de. Dersom dere har fått støtte til et planlagt arrangementer eller lignende, hvor dere har hatt utgifter som er betalt eller skal betales i nær fremtid, vil vi allikevel utbetale støtten." Les mer her.

SPAREBANK 1 NORD-NORGE SAMFUNNSLØFTET

Sparebank 1 Nord-Norge Samfunnsløftet er en viktig samarbeidspartner for Talent Norge gjennom vår regionale satsing på Nord-Norge. Etter tre års samarbeid økte vi i 2019 satsingen på talenter i nord.

Sparebank 1 Nord-Norge Samfunnsløftet støtter avlyste arrangementer:

- Samfunnsløftet til SpareBank 1 Nord-Norge vil bidra til at landsdelens ildsjeler skal bli så lite skadelidende som mulig som følge av koronautbruddet. Vi står selvsagt med i spleiselaget for kostnadene knyttet til avlyste arrangement eller andre prosjekt, sier kommunikasjonsdirektør Stein Vidar Loftås. Les mer her.

SPAREBANKSTIFTELSEN HEDMARK

Nylig inngikk vi et stort samarbeid med Sparebankststiftelsen Hedmark om talentutvikling i regionen.

Sparebankststiftelsen Hedmark støtter avlyste arrangementer:

"På grunn av korona-situasjonen vil noen av våre gavemottakere måtte avlyse tiltak som de har fått støtte til. Mange lurer på om utgiftene fortsatt dekkes av tildelingen fra oss. Det gjør de. Dersom dere har fått støtte til et planlagt, men avlyst arrangement og har hatt utgifter som er betalt eller skal betales i nær fremtid, vil vi utbetale støtten." Les mer her.

CULTIVA

Én av våre eiere og samarbeidspartnere, Cultiva, setter av 5 millioner kroner til ekstraordinær satsing. 

  • 3,5 millioner kroner skal brukes til å utvikle et felles digitalt kulturløft med relevante partnere. Innovasjonen skal komme kristiansandere til gode.  
  • Det blir en søknadsbasert utlysning på 1,5 millioner kroner til aktuelle og kortsiktige prosjekter innen kunst, kultur og kreativitet. Søknadsprosessen skal være enkel og rask.  

Les mer her.

FRITT ORD
Stiftelsen Fritt Ord ønsker derfor å bidra ekstraordinært til prosjekter som kan sikre ytringsrommene, utvikle nye ytringsarenaer og bidra til en levende og vital offentlighet. Fritt Ord gir 40 millioner kroner ekstra til prosjekter. 

–Vi øker nå våre bevilgningsrammer med 40 millioner kroner, for å hjelpe til å virkeliggjøre gode prosjekter i en tid som både krever og skaper nye måter å formidle på, sier Stiftelsen Fritt Ords styreleder Grete Brochmann. Les mer her.

Foto: Antnony Delanoix

 

 

01. oktober 2020

Kaos og fellesskap i koronaens tid

– TekstLab Inkubator er en helt unik mulighet for meg til å videreutvikle mitt eget bevegelsesspråk og til å overraske meg selv underveis i den kunstneriske prosessen.

Kaos og fellesskap i koronaens tid
04. august 2020

Storslått program under denne ukens Varangerfest!

Gratis lanseringskonsert med neste års Northern Soul-talenter står blant annet på programmet.

Storslått program under denne ukens Varangerfest!
22. juni 2020

Et stjernelag av ballettdansere og pedagoger til årets Valdres Sommerballett

En ny versjon av Valdres Sommerballett går i dag av stabelen med et topparsenal av ballettstjerner og pedagoger for å bistå talentene – både fysisk og digitalt.

Et stjernelag av ballettdansere og pedagoger til årets Valdres Sommerballett