Talentprogrammet Papillon videreføres

12.12.2018 / Talent Norge viderefører samarbeidet med Valdres sommersymfoni om Papillon. Talentprogrammet er Nord-Europas største møteplass for barn og unge innen klassisk musikktradisjon.

- Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet med Valdres sommersymfoni. Gjennom Papillonprosjektet gis utvalgte unge talenter innen klassisk musikk en strålende arena med mer oppfølging og muligheter utover de programmene talentene ellers er en del av. Det blir spennende å følge den videre utviklingen hos talentene og det gode arbeidet til Valdres sommersymfoni fremover, sier daglig leder i Talent Norge, Maria Mediaas Jørstad.

Fra å ha vært en Talent Junior-satsing går Papillon nå over til å bli en ordinær satsing, med avtale over tre år. Prosjektet er et tilbud til de fremste musikktalentene i alderen 16-21 år, og er åpent for søkere på stryk, klaver, blås, slagverk og harpe.

- Vi i Valdres sommersymfoni er svært glade for at Papillonprosjektet nå har fått ny tillitt hos Talent Norge, og ser fram til å jobbe tett på de største talentene i Norge og Norden, sier daglig leder i Valdres sommersymfoni, Mona Kleven. - Vi tror at det å lage et spesialsydd opplegg for enkeltutøvere fram mot det profesjonelle musikerlivet, der alle har individuelle behov for oppfølging, er uhyre viktig for at alle skal kunne få ut sitt potensiale. Valdres sommersymfoni ønsker å bidra til en god overgang fra student/talent til fullblods musiker, sier Kleven.

25. november ble de ti nye Papillontalentene for 2019 presentert. De ble valgt ut av en internasjonal jury, og nivået betegnes som svært høyt. Les mer om hvem de er.

Les mer om talentprogrammet.

Kontakt og mer informasjon
Mona Kleven, daglig leder i Valdres sommersymfoni, mona.kleven@sommersymfoni.no | www.sommersymfoni.no
Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge, maria@talentnorge.no| www.talentnorge.no

Foto: Tom Henning Bratlie