International Library of Fashion Research

Den internasjonalt anerkjente moteredaktøren Elise By Olsen utvikler sitt drømmeprosjekt i tilknytning til talentprogrammet Globus – unge talenters globale veier.

Etter nesten 10 år i mote-, kunst- og mediebransjen som redaktør, kurator og utgiver har By Olsen sett en mangel på opplysende og kunstnerisk diskurs i mote. Midlene skal gå til å bygge en internasjonal og innovativ moteinstitusjon basert i Norge, som skal samle, dokumentere og aktivere et mangfold av kunstneriske, intellektuelle og institusjonelle aktører og talenter innenlands og utenlands. Via en digital plattform skal motediskursen være lett tilgjengelig for internasjonale aktører, i kontrast til det mer eksklusive, fysiske institusjonen som vil være basert i Oslo.

Første fase av et stort globalt samarbeid med flere av verdens største motehus på laget var en fundraising og Talent Norge matchet de private innskuddene som kommer inn.

I oktober 2020 lanserte By Olsen International Library of Fashion Research – verdens første uavhengige motebibliotek. Den første lanseringen var digital, før det fysiske biblioteket lanseres på det nybygde Nasjonalmuseet i Oslo.

By Olsen var også en del av talentprogrammet Globus – unge talenters globale veier, et nordisk pilotsamarbeid mellom Nordisk Kulturfond og Talent Norge.

På bildet: Elise By Olsen. Foto: Christian Tunge

For mer informasjon, kontakt Elise By Olsen.

Private bidragsytere:

  • Blender agency AS
  • Holzweiler Items AS
  • Platform Consulting AS
  • Ic Scandinavia AS
Info
Sjanger Visuell kunst
Område Oslo
Vedtatt 2020
Periode 2020
Finansiering
Talent Norges tildeling 350 000 NOK
Private bidragsytere 350 000 NOK
Total støtte 700 000 NOK

Riddu Sessions

Programmet Riddu Sessions skal bidra til kunstnerisk vekst for talenter som utpekes som Årets unge kunstner under Riddu Riđđu-festivalen.

Riddu Sessions
09. februar 2022

– Jeg håper å bli enda mer etablert som kunstner i Norge

Idun Baltzersen har allerede godt fotfeste i svenske kunstmiljøer, men tror at ArtEx-programmet kan gi uvurderlig drahjelp til å bli et etablert navn i hjemlandet.

– Jeg håper å bli enda mer etablert som kunstner i Norge
19. januar 2022

Talent Norge presenterer Sandra Mujinga i SOLO OSLO-serien sammen med MUNCH og Canica

Sandra Mujinga er først ut i programmet, når Talent Norge sammen med MUNCH og Canica sparker i gang sin nye satsing på lokale samtidskunstnere i SOLO OSLO-serien.

Talent Norge presenterer Sandra Mujinga i SOLO OSLO-serien sammen med MUNCH og Canica