FilmLab

FilmLab Norge er et talentutviklingsprogram for unge filmskapere som befinner seg mellom endt utdanning og profesjonelt virke.

Programmet går over tre år, med nye deltakere hvert år. Målet for programmet er å tydeliggjøre deltakernes fortellerstemme og styrke nyutdannede filmskaperes kobling til bransjen. Deltakere søker seg inn i programmet med en idé til en spillefilm eller dramaserie. Gjennom fem regionale utvik­lingslaboratorier og individuell veiledning skal deltakerne utvikle og produsere en kortfilm som tar utgangspunkt i ideen teamet søkte seg inn med. 

Utviklingen og produksjonen av kortfilmen skal brukes som et verktøy for å rendyrke filmskapernes stemme og visjon, samt at den kan vises på nasjonale og internasjonale festivaler. Sammen med en egenutviklet pitch skal kortfilmen også brukes som en døråpner overfor bransjeaktører og samarbeidspartnere frem mot finansiering, utvikling og produksjon av spillefilm eller dramaserie. Ved å sette tydelig fokus på nye stemmer og ideer innen norsk film skal FilmLab bidra til at de største talentene får en plattform for videreutvikling både nasjonalt og internasjonalt.

På bildet: Regissørene Petter Holmsen og Ingrid Stenersen i gang med opptak på kortfilmen "Drama - en komedie". Foto: Lillian Julsvik/Friland produksjon AS

Private bidragsytere
• Bergesenstiftelsen
• Nordisk Filmfond
• Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge

For mer informasjon, kontakt Anders Rudolph.

Info
Sjanger Film og spill
Område Tromsø/Trondheim/Akershus
Vedtatt 2015
Periode 2016–2019
Finansiering
Talent Norges tildeling 3 millioner NOK
Private bidragsytere 3,2 millioner NOK
Total støtte 6,2 millioner NOK

Unge Talenter Nord

Unge talenter Nord (UtN) er et regionalt talentutviklingsprogram for spesielt interesserte og talentfulle unge elever i musikk fra Nord-Norge i alderen 12 –19 år.

Unge Talenter Nord

Riddu Sessions

Programmet Riddu Sessions skal bidra til kunstnerisk vekst for talenter som utpekes som Årets unge kunstner under Riddu Riđđu-festivalen.

Riddu Sessions
10. februar 2022

Talent Norge gratulerer Filmskapere med Oscar-nominasjoner

«Verdens verste menneske» er nominert til Oscar for beste internasjonale film og beste originalmanus.

Talent Norge gratulerer Filmskapere med Oscar-nominasjoner