Deltakere i Dirigentforum sesong 2021/2022

Christian Blex

Christian Blex har siden 2019 studert Bachelor of Orchestral Conducting ved Norges musikkhøgskole med Ole Kristian Ruud og Sigmund Thorp. Før han har kom til Norge, begynte Christian på en doktorgrad i Computational Social Science på University of Oxford (Balliol College). Han tok sin bachelorgrad i filosofi, politikk og økonomi på University of Warwick og hans mastergrad i økonomi på University of Cambridge (Queens’ College). Christian har deltatt i mesterklasser med Vasily Petrenko, Hannu Lintu, Sascha Goetzel, James Gaffigan og Christian Schumann, og han ble tidligere undervist av Paul McGrath, Toby Purser og Tim Redmond. Gjennom årene har Christian dirigert og arbeidet med en rekke orkestre som Stavanger Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester, Instruments of Time and Truth, BBC Singers, Northern Royal Sinfonia, Nevill Holt Opera og Northern Ireland Opera. Nylig han ble valgt som assistent av British Youth Opera for sesongen 2020. I 2021 han assistere Gregor Bühl på Norsk operahøgskolen i produksjonen av Fledermaus.

Jonas Bürgin

Jonas Bürgin er opprinnelig fra Sveits og tar sin mastergrad i orkesterdirigering ved Norges Musikkhøgskole under Ole Kristian Ruud. Før det tok han en bachelor ved Zurich University of the Arts under professor Johannes Schlaefli. I starten av 2021 fikk Bürgin stipend fra ‘Deutsches Dirigentenforum’ og Peter Eötvös Foundation. Han er også en av åtte kandidater til Herbert von Karajan Young Conductors Award 2021. I 2019 ble han tildelt Neeme Järvi-prisen i forbindelse med Gstaad Menuhin Festival Conducting Academy, og i 2017 vant han førsteprisen i London Classical Soloists Competition I. 

 

Guro Ansteensen Haugli

Guro Ansteensen Haugli er student ved mastergradsstudiet i dirigering ved Universitetet i Stavanger, og har i tillegg en bachelorgrad og videreutdanning innen dirigering fra samme sted. Haugli har deltatt på flere mesterklasser i Norge med blant annet Stavanger Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester, Kongelige Norske Marines Musikkorps, Sjøforsvarets Musikkorps og Ensemble Ernst. Hun har studert dirigering ved Musikene i San Sebastian, i tillegg til flere mesterklasser og kurs i utlandet. Siden høsten 2017 underviser Haugli i ensembleledelse ved Universitetet i Stavanger, og hun var også lærer på forkurset under Dirigentuka 2017 og 2018. Siden mai 2018 har hun jobbet som produsent for Dirigentuka. Foto: BERRE Kommunikasjonsbyrå

Mario García Ramos

Mario García Ramos (f.1997) kommer opprinnelig fra Toledo, Spania.
Han studerer en Bachelor i Orkester dirigering ved Norges Musikkhøgskole med Prof. Ole Kristian Ruud. Ramos er utdannet pianist ved Conservatorio Superior de CyL(Coscyl) i Salamanca og Norges Musikkhøgskole i Oslo. Han har spilt rundt Europa som pianist, spilt i konkurranser og har spilt inn en plate da han var bare 18 (Atitlán, Youkali music) med Iván Martin. Han har fått flere stipender som pianist og arbeider som akkompagnatør, pianist og kammermusiker.
Som dirigent Ramos har allerede dirigert noen av Norges profesjonell orkestre som Stavanger Symfoniorkester og Trondheim symfoniorkester og flere profesjonelle ensembler og korps i Norge.
Han har deltatt i flere masterklasser med lærere som Vasily Petrenko, Nicolás Pasquet og Christian Ehwald.

Roeland Henkens

Nåværende assistentdirigent hos Stavanger Symfoniorkester, Roeland Henkens, har studert på Norges Musikkhøgskole hvor han nå fullfører sin Mastergrad hos Ole Kristian Ruud og Sigmund Thorp.
I 2019 var han assistentdirigent ved Den Norske Opera og Ballett der han dirigerte operakoret, solistene og orkesteret i flere produksjoner, som Anne Pedersdotter, Hans og Grete og Eugen Onegin.
Som instrumentalist har Roeland vunnet første pris og "Prix Coup de coeur" i den "8eme Concours International de Musique de Chambre de Lyon" med hans brasskvintett Eburon. I september 2016 vant han trumpet-kategorien i den anerkjente Aeolus International Competition for wind instruments i Tyskland. Han er også mottaker av den belgiske kulturprisen av Beringen.
Roeland er fast ansatt som solotrompetist i Den Norske Opera og Ballett.

Ingunn Korsgård Hagen

Ingunn Korsgård Hagen studerer master i dirigering ved Universitet i Stavanger med prof. Bjarte Engeset og Peter Szilvay. Hun har også fullført en bachelorgrad i dirigering ved samme universitet med prof. Trond Korsgård. Sommeren 2020 ble hun ansatt som assistentdirigent i Stavanger Symfoniorkester for sesongen 20/21. Gjennom stillingen har hun til nå gjort en pedagogisk filminnspilling av Beethoven femte symfoni og assistert dirigenter som Dalia Stasevska, James Gaffigan og sjefsdirigenten Andris Poga på flere produksjoner. Hagen har deltatt på flere mesterklasser med lærere som Ole Kristian Ruud, Sascha Goetzel, Christian Ehwald og Atso Almila for å nevne noen. Gjennom mesterklassene har hun dirigert ensembler som Trondheim Symfoniorkester, Stavanger Symfoniorkester og Pazardshik Symfoniorkester. Foto: Terje Trobe

Aage Richard Meyer

Aage Richard Meyer, f. 1994 har jobbet siden våren 2020 som Assistentdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester, og deres Sjefsdirigent Edward Gardner.
Han har studert sin Master og PDM i Dirigering ved Universitet i Stavanger under Peter Szilvay og Bjarte Engeset, og sin Bachelor i Dirigering ved Norges Musikkhøgskole med Ole Christian Ruud.
Siden 2018 har Aage vært en del av Dirigentløftets elitesatsning, Dirigentforum, hvor han har fått deltatt jevnlig på masterclass med noen av de fremste lærerne innenfor faget og med flere av Norges orkestre.
Aage også ble valgt ut til å delta i topp-programmet Opptakt i 2020. I løpet av 2021-2023 skal han dirigere alle Norges symfoniorkestre, samt få veiledning av Mentorer under dette programmet.
Han har dirigert flere konserter med Bergen Filharmoniske Orkester, samt hatt prosjekt med Stavanger Symfoniorkester, Sjøforsvarets Musikkorps, Kongelige Norske Marines Musikkorps, Hærens Musikkorps og Bodø Sinfonietta. I 2018 hadde Aage sin internasjonale Debut i Dvorak Salen i Rudolfinum, Praha, med Moravian Philharmonic. Foto: BERRE Kommunikasjonsbyrå

Kai Grinde Myrann

Kai Grinde Myrann har tatt master i orkesterdirigering ved Norges musikkhøgskole med Ole Kristian Ruud. Han er blant annet dirigent for Ensemble Temporum og kunstnerisk leder for samtidsmusikkensemblet Aksiom og har tidligere vært stipendiat i dirigering ved Musikkonservatoriet i Tromsø (2013–2015), Assistentdirigent i Bergen Filharmoniske Orkester og Stavanger Symfoniorkester.

Carl Nilsen

Carl Nilsen (f. 1992) er utdannet klarinettist fra Barratt Dues Musikkinstitutt og orkesterdirigent med mastergrad fra Norges Musikkhøgskole. Nilsen hadde prof. Ole Kristian Ruud som veileder og har også studert privat med Alf Årdal og Leonid Grin, samt deltatt på mesterklasser med dirigenter som Paavo Järvi, Kurt Masur og Juanjo Mehna m.fl. Som dirigent har han samarbeidet med flere av landets profesjonelle ensembler og er kunstnerisk leder for Norsk Jazzorkester. Han arbeider innen flere genrer og har gjort tv-produksjoner samt opptrådd med kjente artister, også som komponist og arrangør. Nilsen er ambassadør for Playing for A Future. Foto: Tom Pike

Daniel Reith

Daniel Reith studerer master i dirigering ved Norges musikkhøgskole under Prof. Ole Kristian Ruud. Tidligere har han studert piano i Freiburg og Oslo, musikkteori i Freiburg og dirigering i Frankfurt. Han har gjort seg bemerket som en sterk pianist og kammermusikkspiller, både gjennom konserter og konkurranser, og er tildelt flere stipender i Tyskland. Han har arbeidet med en rekke orkestre i Tyskland og Norge, som Hamburg Philharmonic, Neubrandenburg Philharmonic, Bergen Filharmoniske Orkester og Stavanger Symfoniorkester. I tillegg til å være deltaker i Dirigentforum vant han Dirigentløftets lanseringsprogram Opptakt for perioden 2020-2022. Foto: Terje Trobe

Kristoffer Nikolai Wøien

Kristoffer Wøien studerer bachelor i orkesterdirigering ved NMH med professor Ole Kristian Ruud og Sigmund Thorp. Han har også en bachelorgrad i utøvende klassisk trompet fra Musikkonservatoriet i Tromsø og en videreutdanning i dirigering fra Universitet i Stavanger. De siste årene har han deltatt på en rekke masterclasser med anerkjente dirigenter og lærere, slik som Jorma Panula, Eivind Aadland og Alim Shakh. Han har også hatt praksis med Stavanger Symfoniorkester, Arktisk Filharmoni, Trondheim Symfoniorkester og flere av forsvarskorpsene. Som trompetist har Kristoffer spilt mye freelance, i tillegg til flere prosjekter med Arktisk Filharmoni.